Is afkicken van suiker is jouw doel? - Gezond Levensplan (2024)

Is afkicken van suiker is jouw doel? - Gezond Levensplan (1)

Je bent hier: Home / Algemeen / Is afkicken van suiker is jouw doel?

door Anja

Wil jij echt ‘de knop omzetten’ en afkicken van suiker? Super goed, want dat is alvast je eerste stap! Maar hoe nu verder en waar moet je op gaan letten?

Je komt meer te weten over het effect van suikers op jouw lijf. En hoe het wél lukt om af te kicken van alle suikers. Uiteraard niet om vervolgens enorme trek te krijgen! Nee, langzame aanpassingen zijn van belang!Zo wordt het vooral een praktisch en werkbaar plan en kun jij resultaatgericht bezig. Lees hier eens verder, om tet kijken of eenhormonale disbalans een mogelijke oorzaak kan zijn? Is afkicken van suiker is jouw doel? - Gezond Levensplan (2)

Je voelt je er niet goed bij. En baalt enorm van jezelf, maar bent op zoek naar bruikbare tips. Tips om jezelf te helpen omdat je verlangt naar een verandering. Allereerst omdat je weet dat het aan de overtollige suikers ligt dat je zwaarder bent geworden. Maar je wilt vooral nog meer energie, niet kortdurend maar voor de hele dag!

Verander je eetpatroon

Jij hebt vast, zoals iedereen, een eetpatroon wat voor de meeste dagen hetzelfde is. Of niet? Je begint met een ontbijt, of brunch, dan komen er een aantal tussendoortjes, misschien een lunch en je eindigt met je avondeten. We gaan eens kijken naar de basis van gezonde voeding. Wat mag dit bevatten?

Ontbijt en lunch

Je start je dag met een ontbijt. Wat eet je dan? Ik kan je het beste tips geven van wat je niet mag eten, omdat je gaat afkicken van suiker. Dat betekent géén kopje koffie of thee met suiker, zuiveldrank of vruchtensap.

Geen boterham met hagelslag of ander zoet beleg. En geen vanilleyoghurt of crunchy. Start je dag met een zo natuurlijk mogelijk ontbijt. Wil jij ontbijten zonder brood; dan zijn er wat opties…

Tussendoortjes

Verder ga je kijken naar de tussendoortjes. Eet geen koek, snoep of gebak. En bekijk de verpakkingen van je eten naar de hoeveelheid suikers. Lees hier eens verder over het effect van suikers. Eet vooral wel noten en fruit als tussendoortje.

Drinken

Is afkicken van suiker is jouw doel? - Gezond Levensplan (3)

Drinken is ook zoiets. Als je geen suikers meer wilt, zul je hier kritisch naar moeten kijken. Dus niet alleen geen suiker meer in je thee of koffie. Maar ook geen alcohol meer en geen frisdranken. Vruchtensappen zijn ook af te raden. Eet je fruit gewoon vers op. Zo kom je ook nog aan voldoende vezels. Altijd goed voor je darmen!

Voldoende eten

Hoe je dit weet? Als je voldoende eet, dan zul je geen trek krijgen tussen je eetmomenten. Trek is een teken van je lichaam. Negeer dit niet, want het kan je drang naar makkelijke voeding versterken.

Ga dus zeker niet ‘lijnen’ als je aan het afkicken bent van suikers. Dat is teveel voor je. Leg al je aandacht op één punt, dan heb je het meeste kans van slagen!

Maak het makkelijk

Je komt vaak in de verleiding om suikers te eten. Daarom is het helpend voor jou als je die verleidingen zoveel mogelijk uitschakelt. Hoe je dit doet?

  • Bestel je eten online – Dan kom je niet in de verleiding. Je loopt niet meer langs het pad van de koekjes, snoepjes en frisdranken. Het kan zeker helpend zijn in de begintijd om van je suikerverslaving af te komen
  • Ruim je kast en koelkast op – Kijk eens kritisch in je kast(en) en koelkast. Verwijder alle koek, snoep, chocolade en anders zoete verleidingen. Gooi het weg of geef het weg.
  • Informeer je huisgenoten en vrienden – Dit kan je helpen als je écht van je verslaving af wil. Maak hun duidelijk dat je, voor een periode óf altijd, van je suikers af wil. Vraag heel gericht of ze je helpen door jou niets zoets meer aan te bieden.
  • Kopje thee of koffie op het terras – Ben jij er een liefhebber van om buitenshuis een kopje koffie of thee te gebruiken? Dan kun je de bediening gewoon vragen om er geen koekje of andere zoetigheid bij te serveren. Zo kom je ook niet in de verleiding. Is afkicken van suiker is jouw doel? - Gezond Levensplan (4)

Richt je op een periode

Jij bepaalt dit. Hoe lang je bezig wilt zijn met het afkicken van suiker. Ik raad je aan om dit minstens een maand te doen en dan de balans op te maken. Wat heeft deze periode gedaan met je energieniveau? Hoe voel jij je nu? Ga je dus niet bewust richten op afvallen. Dat kan teveel voor je zijn.

Wel kán het heel goed zijn dat je wat gaat afvallen. Zie dit als een leuke bijkomstigheid, maar ga niet heel vaak op de weegschaal staan. De focus mag vooral nu zijn dat jij gaat afkicken van suiker.

Dat alleen als is voldoende én heeft een grotere kans van slagen als jij je er voor honderd procent op richt. Geen andere doelen dan dit ene doel!

Heb je vragen over dit onderwerp? Of een ervaring? Deel het gerust hieronder…

Is je gewicht goed of slecht?

Dat ontdek je hier

Is afkicken van suiker is jouw doel? - Gezond Levensplan (5)

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:Groene thee als eerste hulp bij afvallen

Volgend bericht:De zoete aardappels als lekkere stamppot

Lees Interacties

Geef een reactie

Is afkicken van suiker is jouw doel? - Gezond Levensplan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6106

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.